Egyesült Arab Emírségek - Ajman

(Oldalak) > > > Ajman

Az összes emírség közül a legkisebb és a Perzsa – öböl mentén terül el. Ez a környék eddig a legkisebb mértékben befolyásolt az idegenforgalom által, de ez is lassan változóban van és a kisebb halászfaluk is üdülőparadicsomokká változnak át.

Turisztikai attrakció

A legérdekesebbek között van az öreg erődítmény a Central Square kör alakú terén. A négytornyú épület az uralkodóknak épült és egyszerre mint védővonalként szolgált a lehetséges ellenségek ellen. Az erődítményben található az Ajman Múzeum, amely az egyik legjobban felszerelt múzeumok közé tartozik. Az erődítmény közelében fekszik a  Karama negyed – az eredeti öreg város. Továbbá itt találni a piacok területét is, ahol a klasszikus ajéndékokon kívül lehet kapni friss halakat vagy zöldséget is. Egy pár lépéssel tovább található az iráni piac, ahol a legmodernebb otthoni kellékeket árulják. Nem szabadna lefelejtenie meglátogatni a dhows műhelyt, ahol fából készítik a tengerészeti hajókat.

Tenger

A fürdés főleg a kiterjedt néhány kilométeres nyilvános parton lehetséges, ahol állítólag az egész EAE legtisztább tengere található.

Vásárlás

2004 – ben rögtön három nagy kiterjedésű bevásárlóközpontot éíptettek, amelyek összehasonlíthatóak a dubai bevásárlóközpontokkal. Ajman ezenfelül az egyetlen emírség, ahol legálisan lehet alkoholt vásárolni üzletekben. Ezenkívül a pálinkák vásárlásánál nem is kell kiszállnia az autóból – elég, ha a bódénál megáll, dudál egyet és az erre alkalmas alkalmazott kiszolgálja Önt.

Érdekesség

Hogy a város tényleg jól nézzen ki, a sejkek megtiltották bármilyen plagát kiragasztását vagy a mosás teregetését a teraszokon és ablakokban. Az utcákat így csak az újonnan kiültetett fák díszítik. 

Legutóbbi érdekességek...

22.11.2010 Metró Dubaiban
19.01.2010 A „The World“ projekt
29.09.2009 Burj al-Arab

Utoljára a fórumban...

05.05.2011 Dubai és partjai

Utolsó fényképek...

A part Dubaiban
Arab Birodalom
Felülnézetből
Komlexumok
Fényűző építmények