Egyesült Arab Emírségek - Dubai

(Oldalak) > > > Dubai

Dubai

Nagyjából 1,2 millió lakosa van és az Emírségek leghíresebb helyei közé tartozik. A luxus, fényűzés és az olcsó arany szimbóluma. Található itt egy golf – és vásárlói paradicsom is. Dubai folyamatosan felhívja magára a figyelmet, legyen szó a pompás Burj al-Arab szállodáról, vagy a vízalatti szálloda építkezéséről vagy a pálmafa alakú műszigetek kivitelezéséről.

Creek

Egy mély tengeri öbölről van szó, amely Dubai városát két részre szakítja szét. Ezzel egyidőben egyre mélyebbre és mélyebbre vájja magát a szárazföldben. Ezen öblön csak 3 híd vezet. A Creeken való hajózás során az egyik felén maga mellett láthatja az ultramodern üveges épületeket és a másik  felén pedig az öreg mecseteket. Említésre méltó minden bizonnyal a Nagy Mecset, a Dubai Municipality városháza, Dubai Chamber of Commerce (az üzleti kamara székhelye) és a National Bank of Dubai. A szórakozást meglelheti a Wonderland területén, amelynek legkedveltebb része a Splashland vízipark.

Bur Dubai

A Creek délnyugati részén fekszik. Itt fekszik a Sighadá- nak nevezett terület, amely egy eredetileg halászfalucskából nőtte ki magát. A turistákat főleg  Saaed al Maktoum sejk palotája és a Heritage skanzen és Diving Village vonzza. A fényompás ház az arab építészet példája és hatalmasságával vonzza a nagyérdeműt. Az építészeten és a belső környezet berendezésén kívül megnézheti például az értékes fényképek, történelmi festmények, érmék, bélyegek és írások gyűjteményét. Mindezen kiállított tárgyak részletesen letérképezik Dubai történelmét.A Heritage Village – ban a saját szemére győződhet meg arról, hogyan halásszák a gyöngyöket és megnézheti, hogy hogyan nézett ki egy igazi beduin falu. A következő megálló pedig a hagyományos Dubai Old Souq piac lesz. Egy olyan negyedről van szó, ahol a több száz bódéban mindent meg lejhet kapni, amire csak áhítozik.

Deira

Creektől északra és keletre helyezkedik el. Itt fedezheti fel az üzletek és bankok többségét – összeségében egy arab Wall Streetről van szó. Történelmi emlékekből itt jóval kevesebbet találunk, mint az Emírségek más részein, de ez nem azt jelenti, hogy Deirának nem lenne meg a maga varázsa. Aminthogy elhagyja az elegáns üzletnegyedet, régesrégi keskeny kis utcácskák és különféle piacok kavalkádjában találja magát. Biztos, hogy nem szabadna kihagynia a fűszeres Spice Souq piacot, amely egy amolyan előétel a fő attrakció előtt – az Arany piac előtt, amely csak pár lépésre tőle található. Egy utcáról van szó, ahol a bódék egymásra vannak tapadva. Vásárolhat itt különféle láncokat, karkötőket, fülbevalókat különböző minőségben 18 karáttól 24 karátig. Az árak itt alacsonyabbak, mint bárhol máshol a világon. Az Arany piac után következik a Parfümök piaca, ahol a luxusmárkákon kívül megvásárolhatja a különféle arab illatosítókat, amelyek a helyi virágokból készültek.

Jumeirah

A város legelegánsabb része, amely délen helyezkedik el. A fényűző villákban a város leggazdagabb lakosai laknak és itt állnak a legjobb luxusszállodák. Többek között a híres Burj al-Arab. Ezen a környéken hozzák létre az említett pálma szigeteket. A gyerekek részére a gyönyörű Wild Wadi vízipark vagy az állatkert ZOO szolgáltat szórakozást. 

Legutóbbi érdekességek...

22.11.2010 Metró Dubaiban
19.01.2010 A „The World“ projekt
29.09.2009 Burj al-Arab

Utoljára a fórumban...

05.05.2011 Dubai és partjai

Utolsó fényképek...

A part Dubaiban
Arab Birodalom
Felülnézetből
Komlexumok
Fényűző építmények