Egyesült Arab Emírségek - Egészség

(Oldalak) > > > Egészség

Hasznos alapinformációk

Egészség

Oltás

Az EAE meglátogatásához nem szükséges semmilyen speciális oltás. Ha azonban több időt szándékozik eltölteni a hegyekben, akkor az orvossal való konzultáció alapján antimaláriás gyógyszereket kellene beszereznie. Ezeken a területeken ugyanis előfordulhat malária, amelyet a moszkítók terjesztenek.

Nap elleni védelem

A magas hőmérsékletre és a napsugárzásra tekintettel egyfolytában ajánlatos magunkat magas faktorszámú krémekkel kenni és napszemüveget hordani. Fontos, hogy mindig tartsunk kéznél egy üveg vizet, hogy megelőzzük a dehidratációt.

Tenger

A tengerben való fürdést a hivatalosan erre kikerített strandokon ajánlják, vagy azokon a helyeken, ahol még több ember fürdik. A Perzsa – öbölben ugyanis veszélyezteti a medúzacsípés. Ezek a legnagyobb mértékben a szeptemberi és az októberi hónapokban fordulnak elő. Elvétve még összetalálkozhat rájákkal, de ezek az állatok általában félősek.

Klimatizáció

Talán a legnagyobb veszélyt jelenti a megetegedések szempontjából. Mivel sokszor nagyon alacsony hőmérsékletre van beállítva, a környezet melegével kombinálva felfázást eredményezhet.

Öltözék

Mint az iszlám országok nagyrészében, itt sem ajánlatos nagyon provokálni és nagymértékben mutogatni a testünket. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy térdig érő hosszabb szoknyát/nadrágot kell hordani és be kell fedni a vállakat. A nadrágok hossza, minimum a térdig, érvényes a férfiakra is.

Legutóbbi érdekességek...

22.11.2010 Metró Dubaiban
19.01.2010 A „The World“ projekt
29.09.2009 Burj al-Arab

Utoljára a fórumban...

05.05.2011 Dubai és partjai

Utolsó fényképek...

A part Dubaiban
Arab Birodalom
Felülnézetből
Komlexumok
Fényűző építmények