Egyesült Arab Emírségek - Étkezés

(Oldalak) > > > Étkezés

Az egész világ ízeinek keveréke

Ha attól fél, hogy feltétel nélkül meg fog kellenie szoknia a helyi konyhát, akkor nem kell félnie. Köszönhetően a globalizációnak ide is megérkezett az európai konyha és a nagyobb városokban már éppen a hagyományos éttermeket nehezebb megtalálni, amelyek az igazi arab ételeket szolgálják fel. Itt minden ínyenc megtalálja a magának tetszőt, mert az említett európai konyhán kívül találkozhat a mexikói, japán, kínai, polinéz, thai, iráni, kóreai, indiai vagy pakisztáni ételekkel.

Az arab konyha, amelyet sokszor libanoninak is neveznek, főleg friss halból és tenger gyümölcseiből készült halételeket kínálnak. A legismertebb és legelegánsabb éttermeket pedig a luxus ötcsillagos szállodákban találni. Asztalt itt sokszor előre le kell foglalni, mivel hatalmas érdeklődés övezi őket.

Gyorsbüfék

Azok is megtalálják a nekik kedvezőt, akik az egyszerű és gyors ételeket kedvelik. Az Emírségek is azon országok táborát erősítik, akik helyet adtak olyan nemzetközi márkáknak, mint a McDonald´s, KFC, Pizza Hut, Dunkin´Donut, Burger King vagy olyan világhíres kávézóknak, mint amilyen a Fashion Café, Hard Rock Café, Starbucks, TGI Friday´s. Kipróbálhatja azonban a helyi olcsóbb arab sendvicseket, mint a svarma, falafel, kebab. A nap folyamán pedig felfrissíteti magát helyben nyomott friss gyümölcslével vagy kipróbálhatja az igazi kókusztejet szalmaszállal egy kókuszdióból – az itteni kókusz összehasonlíthatatlan a hozzánk behozott kókusszal.

Disznóhús

A disznóhús az EAE – ban és más moszlim országban tilos élvezetnek számít. Ezekben az országokban gyakran birka vagy borjúhússal vagy marhahússal helyettesítik. Ha lesz olyan szerencséje és megtalálja az étlapon, akkor mindig észrevehetően jelzik, hogy ne lehessen felcserélni.

Alkohol

Az arab országok másik tiltott gyümölcse. Azokban az éttermekben, amelyek nem a hotelok részei, sehol nem szerezheti be. A hoteléttermekben pedig egy nagyobb áremeléssel. Kivétel ezalól a Sharjah emirátus, ahol alkoholt egyáltalán nem szabad árulni, és az Ajman emirátus, ahol az alkoholt még néhány specializált üzletben is meg lehet venni.

Az Emírségek konyhája

Alapját főleg a zöldség, zöldség és mégegyszer a zöldség alkotja, amely nem hiányozhat egy receptből sem. A legkedveltebbek közé tartozik főleg a salátauborka.

Mezze

Előétel. Sok kicsi tál különböző specialitásokkal.

Kafta

Ürühúsból és petrezselyemszárból gyúrt tekercsek, amelyeket grilltűre szúrnak fel és grillen sütik meg.

Humusz

Csicseriborsóból kása.

Tabbuleh

Kuszkuszból vagy búzaszemekből készült saláta, felvágott paradicsommal, hagymával, mentával ás petrezselyemmel. 

Legutóbbi érdekességek...

22.11.2010 Metró Dubaiban
19.01.2010 A „The World“ projekt
29.09.2009 Burj al-Arab

Utoljára a fórumban...

05.05.2011 Dubai és partjai

Utolsó fényképek...

A part Dubaiban
Arab Birodalom
Felülnézetből
Komlexumok
Fényűző építmények