Egyesült Arab Emírségek - Közlekedés az Egyesült Arab Emírségekben

(Oldalak) > > > Közlekedés az Egyesült Arab Emírségekben

Oda és vissza

A közlekedés leggyakoribb módja a klasszikus repülőút. Az Egyesült Arab Emírségekben 6 nemzetközi repülőtér található (Abu Dhabi, Al Ain, Sharjah, Fujairah, Ras al-Khaimah, Dubaj), amelyek közül a legújabb és legmodernebb a Dubai. Éppen ez a repülőtér a legkihasználtabb idegenforgalmi szempontból. Dubaiba ma már majdnem minden egyes repülőtársaság kínál, beleértve a Malévet is. Továbbá lehetőség van kipróbálni a charterjáratok egyikét, ha az utazási iroda szolgáltatásait kívánja igénybe venni. A Budapest – Dubai repülőút 6 óráig tart körülbelül.

Leszállás után

Mindjárt az országba való leszállást követően a fehér ún. „belépő kártya“ kerül kitöltésre az útlevél ellenőrzése előtt, az ország elhagyásakor pedig a piros „kilépő kártyát“ kell kitölteni. A hotelok nagy része pedig biztosítja a repülőtérről való ingyenes transzfert. A recepción mindjárt a megérkezést követően elkérik az útlevelet, majd az induláskor vissza is adják azt. Az útlevelet azonban szükség esetén kiadják. Az országban való mozgáshoz elég a vízum másolata.

Vízum

Magyarország állampolgárainak az EAE – val szemben még mindig vízumkötelességei vannak. A vízumot elintézheti az utazási iroda, vagy Ön is kérvénnyel fordulhat az EAE naygkövetségéhez. Kiállítása körülbelül egy hetet vesz igénybe, sürgős esetekben 2 nap alatt kiállíthatják. Ezek után még otthon megkapja a vízum másolatát, amelyet a leszállás után az imigrációs hivatalnoknak kell benyújtani. Ez alapján engedélyezik Önnek a belépést az ország területére. A turistavízumot 30 napra állítják ki (miközben nem lehet meghosszabbítani) és ára 18000 és 39 000 Ft között mozog.

Figyelmeztetés: Ha az útlevelében izraeli vízum található, akkor a hivatalos lépések szerint nem fogják az országba beengedni. Ezért szükséges még az indulás előtt másik útlevelet kiállítattni.

Utazás az Emírségek területén

Autóval

Minen bizonnyal a legkényelmesebb formája az utazásnak. Autókölcsönzőre minden sarkon bukkanhat, ezért nem kellene, hogy probléma legyen az autó kikölcsönzése. Az autó kikölcsönzéséhez szüksége lesz nemzetközi jogosítványra, útlevélre és egy nemzetközi bankkártyára – a bírságok kifizetése esetén. Ha valamilyen okból kifolyólag nem tartja éppen magánál a kártyát, akkor zálogot kell letenni. A rendőrségi kiírás csak pár hónap után érkezik meg és ezért a pénz visszafizetése póstán keresztül hosszú folyamat lehet. Az utakon a többi autós elég illedelmesen viselkedik, de mindenesetre jobban figyeljen, mint az európai utakon.

Nyilvános közlekedés

Az egyes emírségek között nem működik rendszeres autóbusz összeköttetés. A városok közötti autóbuszjáratok általában csak az emírségeken belül közlekednek. A kisebb emírségekben kisebb minibuszok közlekednek, körülbelül 14 ember fér el bennük egyszerre. Sűrűn használják a taxikat mind a városon belül, mind a városokon kívül.

Orientáció

Az irányjelölések általában minőségiek. Az utcanevek kétnyelvűek – arabul és angolul írják őket, de néha a fordítás nagyon különbözhet!

Legutóbbi érdekességek...

22.11.2010 Metró Dubaiban
19.01.2010 A „The World“ projekt
29.09.2009 Burj al-Arab

Utoljára a fórumban...

05.05.2011 Dubai és partjai

Utolsó fényképek...

A part Dubaiban
Arab Birodalom
Felülnézetből
Komlexumok
Fényűző építmények