Egyesült Arab Emírségek - Pénznem és árak

(Oldalak) > > > Pénznem és árak

Pénznem

A hivatalos pénznem az 1 Dihram (Dh), amelyet 100 filszre osztanak. A HUF – hoz való árfolyama elég stabil és körülbelül 55 Ft – ot ér 1 Dirham.

Készpénz

Biztos, hogy megéri magunknál tartani elegendő mennyiségű készpénzt, mivel az EAE csábítja az ide látogatókat a vásárlásra. Ezenfelül itt túlsúlyban vannak a luxustermékek, mert az áruk az európai árakhoz képest ¾-e. Továbbá ajánlott magunknál tartani kisebb pénzt is, mert nem mindegyik kis üzlet hajlandó felváltani a nagy bankót. A dihramokon kívül jó, ha rendelkezünk euróval vagy dollárokkal is, mert ezeket minden probléma nélkül beváltják a helyi váltókban és a bankokban. Talán a legelőnyösebb árfolyamokat rögtön a repülőtéren nyújtják vagy a magán – pénzváltókban a városban. Pénzt azonban bármelyik szálloda váltójában is beválthatja – de itt már rosszabb árfolyamon.

Készpénz nélküli fizetések

A szállodák nagy részében, a nagyobb üzletekben és a jobb éttermekben elfogadják a  Visa és Eurocard Mastercard, American Express kártyákat fizetőeszközként. Némely kisebb üzletes azonban a kártya használatáért felszámíthat 2-5 % - ot a fizetett összegből.

Borravaló

Az EAE – ban nem történhet az meg, hogy valaki kellemetlen és arrogáns lenne a vendégekkel szemben, ha nem kap valamennyi dirhammal többet. A borravalót itt nem kérik kötelezően, de illendő a személyzetnek vagy pincéreknek hagyni, ha elégedett volt a kiszolgálással. A luxus éttermekben már a számlán van feltüntetve 10 – 15% értékben, máshol ez az összeg nem jelenik meg és akkor a fizetett összeghez kell számítani. 

Legutóbbi érdekességek...

22.11.2010 Metró Dubaiban
19.01.2010 A „The World“ projekt
29.09.2009 Burj al-Arab

Utoljára a fórumban...

05.05.2011 Dubai és partjai

Utolsó fényképek...

A part Dubaiban
Arab Birodalom
Felülnézetből
Komlexumok
Fényűző építmények