Egyesült Arab Emírségek - Ras al-Khaimah

(Oldalak) > > > Ras al-Khaimah

Ras al-Khaimah, a változatos emírség

A legészakibb emírség és sokszor a legszebbnek is tartják. Ami a természetet illeti, Ras al-Khaimah az összes közül a legváltozatosabb, találni itt hegyeket és termővölgyeket, sivatagokat és tengert is.

A hegyi forrásoknak köszönhetően a legtermékenyebb földdel rendelkezik és a mezőgazdaságnak nagyon jól megy. Ezzel, Ras al-Khaimah a többi emírség fontos szállítójává vált. Található itt egy kisebb kőolajlelőhely is, amelyet Salehnak neveztek el.

2004 – ben nagyon bátor terveket jelentettek be. Néhány év leforgása alatt a Jebel Jais hegyen ki kellene nyitnia egy hatalmas síközpontnak, és ezzel ez lenne az első ilyen terület a Perzsa – öbölben. A műhónak itt a tengerszint feletti magasságnak köszönhetően télen minden probléma nélkül meg kéne maradnia. A sípályákat 1600 – 1900 méteres magasságba tervezik megépíteni. Nem fognak hiányozni a felvonók és egy bobpálya sem. Luxusszállodák, fényűző villak és hegyi házikók pedig kényelmes szállást nyújtanának 3000 személynek.

Ras al-Khaimah város

Ras al-Khaimah fővárosáról van szó, amely egy tengeri öböl körül húzódik. A város legnagyobb emléke és dicsősége az erődítmény, amely most múzeumként szolgál. A város nyugati részén fekszik üzletek, hivatalok és lakónegyedek között. Maga az óváros nem nagy, de biztos, hogy megéri meglátogatni. Találhat itt hagyományos üzleteket és bódékat, melyek olyan klasszikus választékot árulnak, mint a szőnyegek, anyagok, ékszerek, parfümök és más ajándéktárgyak. A többi emírséggel összehasonlítva itt nincs annyi turista és az árak is kedvezőbbek.

Ras al-Khaimah Múzeum

Egy régi erődítmény és az egyik legszebb emlékhelyről a Perzsa – öbölben, amely a 18. Századból származik. Eredetileg uralkodók székhelyeként működött. 1987 – ben j9tt létre belőle múzeum. Találni itt három termet tele régészeti kincsekkel, miközben néhány tárgy még Krisztus előtti 2500 – as évekből származik. További csalogató tényező az ékszerek és a fegyverek értékes gyűjteménye.

Khatt

A helyi lakosok által sűrűn látogatott fürdő – üdülőhely Ras al-Khaimah-ban. A fővárostól 25 kilométerre fekszik. Ismertsége három forró hegyi forrásból ered, amelyek 30 méteres mélységből jönnek a felszínre és hőmérsékletük 40 °C. A víznek gyógyító hatása van – gyógyítja a reumától kezdve a bőrproblémákon át az izomproblémákig mindent. A férfi és a női természetesen el van különítve. Amíg a férfi tóban egyszerűen úszhat, addig a női részek általában teljesen megteltek. A nők ezenfelül ruhástól fürödnek benne.

Kush

Érdemes meglátogatni az ókori kikötőt is, amely régen nemzetközi üzletközpontként működött. Közelében terül el az újonnan felépített kőerődítmény és egy darabkával arrébb pedig a Wadi Haqil régészeti terület, amely gyönyörű kerámiai leletekkel büszkélkedhet.

Legutóbbi érdekességek...

22.11.2010 Metró Dubaiban
19.01.2010 A „The World“ projekt
29.09.2009 Burj al-Arab

Utoljára a fórumban...

05.05.2011 Dubai és partjai

Utolsó fényképek...

A part Dubaiban
Arab Birodalom
Felülnézetből
Komlexumok
Fényűző építmények