Egyesült Arab Emírségek - Szállás

(Oldalak) > > > Szállás

Szállodák az Egyesült Arab Emírségekben

A legtöbb szállodát a drága négy – és ötcsillagos szállodák kategóriájába sorolják. Sokkal kevesebbet találni a háromcsillagos szállodákból, és a még alacsonyabb kategóriájú szállodák már – már ritkaságszámba mennek. De amiért kiadja a pénzt, azt is meg is kapja. A magas minőséget látni minden szálloda nyújtotta szolgáltatásokkal kezdődően egész a sportlehetőségekig. A medence és fittnesszterem magától értetődő dolog majdnem minden szállodánál. A legnagyobb mértékben luxusszállókat sokszor nyugati, nagyon sikeres menedzserek vezetik, akik előző tapasztalataikat kamatoztatják. A szállodák között pedig rátalálhat nem egy híres szállodalánc nevére.

Burj al-Arab

Talán a leghíresebb szálloda az egész világon, amelynek alakja egy zászlóshajót utánoz. Mint egyedüli dicsekedhet hét csillaggal, mégha a hivatalos értékelés csak maximális ötcsillagot engedheti meg.

Szálloda apartmánok

Olcsóbbak szoktak lenni, mint a szállodaszobák és általában jobban is berendezettek. Sokszor konyha is rendelkezésre áll. Ezeket a turisták és az EAE – ban hosszabb időt eltölteni kívánó emberek is kihasználják.

Hosztelok

Az EAE azon országok közé tartozik, amelyek főleg a tehetősebb ügyfelekre koncentrálnak és erről a hosztelok számán is meggyőződhet, amelyekből tényleg nagyon keveset találni. Ezenfelül mindegyik a Hostelling International tagsági kártyát kérvényezik. Ha még ezidáig nem rendelkezett vele, akkor egyszerűen meg lehet vásárolni a hosztelban kb. 75 Dh-ért. 

Kempingelés

Az EAE – ban nem létezik egyetlen hivatalosan is rendezett kemping. Azonban saját felelősségre kempingezhet vagy a sivatagban, vagy a hegyekben. Csak az általános szabályokat kell betartani, úgy, mint például nem kempingezni magánterületen engedély nélkül. A hegyekben pedig vigyázzon arra, hogy a tábort ne állítsa fel egy kiszáradt folyó medrében, mert az egy heves esőzés folytán megtelhet gyorsan vízzel.

Elektromosság

A feszültség ugyanolyan, mint nálunk – 220 V, azonban a konnektorok brit G típusúak, ami okból szükséges magunkkal vinni adaptert, vagy esetleg elosztót.

Legutóbbi érdekességek...

22.11.2010 Metró Dubaiban
19.01.2010 A „The World“ projekt
29.09.2009 Burj al-Arab

Utoljára a fórumban...

05.05.2011 Dubai és partjai

Utolsó fényképek...

A part Dubaiban
Arab Birodalom
Felülnézetből
Komlexumok
Fényűző építmények