Egyesült Arab Emírségek - Umm al-qauwain

(Oldalak) > > > Umm al-qauwain

Umm al-qauwain, a szegény testvér

A Sharjah és a Ras al-Khaimah emírségek között terül el és a legkevésbé lakott emírség az országban. Egy mutató példája annak, hogy hogy néztek ki az emírségek még az olajból száramzó pénz befolyása előtt. Az ország legszegényebb és a legkevésbé kifejlett részei közé tartozik.

Valamennyi pénz ide is áramlik a kőolajlelőhelyekből, amelyek együtt vannak Sharjah emírség lelőhelyeivel, de a többi résszel összehasonlíva csak morzsák. Umm al-quawain - t így nem az arany fényéért látogatják, mint a többi emírséget, hanem éppen egyszerűségéért. Nem látott nyugalom uralkodik itt és így Ön is zavartalanul pihenhet például az értékes madarak figyelése vagy vitorlázás közben.

Umm al-qauwain városa

A város egy homokos félszigeten található, maga az óváros pedig az északi részében. Azonban ez csak pár régi utcából áll. Egy hatalmas erődítmény, mecset és a valamikori palota romjai alkotják. Az erődítmény ma múzeumként szolgál. A parton található a The Flamengo Brach Resort turisztikai központ. Kikölcsönözheti itt a vízijárművek valamelyikét és elindulhat egy kirándulásra az öböl mentén a legénységgel.

A vízi sportokból pedig választhatja a vízisít vagy a windsurfinget. A város északi részében található a Marine Research Centra – egy kutatóközpont, amely a halak és rákok kutatásával foglalkozik. Hozzátartozik egy, a nyilvánosság részére is nyitott akvárium, ahol a tengeri teknősök, cápák különböző fajtáit és más, főleg védett halfajtákat csodálhat. 

Aquapark Dreamland

Vita nélkül az emírségek legnagyobb atrakciója. Sokszor nevezik a világ legnagyobb víziparkjának. A több, mint 250 000 m2 kiterjedésű területen rendelkezésére állnak csúzdák, tobogánok, művulkánok, vad folyók, de a gyorsbüfék különböző fajtái, éttermek és üzletek is. Hogy mindez ne legyen kevés, talál itt egy hatalmas szórakoztatóközpontot és motocross pályát is. A központ közelében már tervezik egy ötcsillagos hotel és egy bungalóközpont felépítését.

Sinaiyah és Khor al-Baydah

A környék legnagyobb drágakövéről van szó. Ez a kicsiny homokos sziget a fővárostól csak nem messze fekszik. A vidék ezidáig még nem tartozik a védettek közé, de csak idő kérdése, hogy mikor vállik azzá. Mindemellett egy valamikor régészeti ásatásról is szó van – találtak itt érméket időszámításunk első évezredéből.

Az ornitológia szerelmeseinek legnagyobb csábítója a helyi kormorán kolónia. A szigetre arab gazellák csoportját is telepítettek és vízeiben felfedezhet kisebb cápákat, vagy tengeri teknősöket – levesteknősöket. 

Legutóbbi érdekességek...

22.11.2010 Metró Dubaiban
19.01.2010 A „The World“ projekt
29.09.2009 Burj al-Arab

Utoljára a fórumban...

05.05.2011 Dubai és partjai

Utolsó fényképek...

A part Dubaiban
Arab Birodalom
Felülnézetből
Komlexumok
Fényűző építmények