Egyesült Arab Emírségek - Vásárlás

(Oldalak) > > > Vásárlás

Vásárlás

A városokban nemcsak nagy bevásárlóközpontokat találni, hanem klasszikus arab piacokat is. Itt is kiélvezheti az arab országokra oly jellemző alkudozást. Nemcsak a termékeknél alkudoznak, hanem például a taxival való utazáskor is. Az alkudozásnál ne féljen az ár negyedére lemenni, hanem majd nem szembetűnően adjon mindig hozzá addig, amíg meg nem egyezik az árussal.

Szőnyegek

A legjobb minőségű és a legdrágább szőnyegek közé tartoznak a perzsa szőnyegek. Ezek igazi selyemből kézzel szőttek és beléjük van szőve a gyártó aláírása. Olcsóbb variáns lehet az Indiából behozott szőnyegek. A szőnyeg kiválasztásakor figyelje meg a csomók sűrűségét – minél nagyobb a sűrűségük, annál magasabb a minőségük is.

Ajándékok

Az Emírségekből emlékként hazahozhat például arab öltönyt, amelyet nem probléma megvásárolni valamelyik arab piacon. További emléktárgyak lehetnek a különféle fazékok, kelyhek, korall – láncok, kicsiny szobrocskák vagy a gazdagon díszített kardok.

Elektronikus termékek

Itt minden bizonnyal nagyon kivételesen és jóval olcsóbb áron lehet ezeket beszerezni, mint nálunk. Kihasználhatja a Carrefour hipermarketek valamelyikét vagy a helyi üzletházak egyikét vásárlás szempontjából.

Legutóbbi érdekességek...

22.11.2010 Metró Dubaiban
19.01.2010 A „The World“ projekt
29.09.2009 Burj al-Arab

Utoljára a fórumban...

05.05.2011 Dubai és partjai

Utolsó fényképek...

A part Dubaiban
Arab Birodalom
Felülnézetből
Komlexumok
Fényűző építmények